همان طور که در چارت بالا مشاهده کردید اختلاف نسبتا زیادی بین این دو کارت وجود دارد. لازم به ذکر است که در این رزولوشن عملکرد R9 270x نیز قابل ستایش است.
تحولات بازار:
سری R9 و R7 به تازگی وارد بازار ایران شده اند و قیمت مناسبی دارند البته تعدادی از مدل های این کارت به ایران نیامده اند ولی به زودی وارد می شوند. انویدیا نیز کارت گرافیک GTX 780 TI را وارد بازار کرد تا به رقابت با R9 290X بپردازد که توانست به راحتی تمام محصولات جدید AMD را پشت سر بگذارد.
ملاک های خرید کارت گرافیک را باهم مرور می کنیم:
۱- تعداد هسته ی CUDA: هر چه تعداد هسته های کودا بیشتر باشد قطعا کارت گرافیک برای انجام اعمال خود بهتر عمل می کند و سرعت بالاتری دارد پس اگر به دنبال یک کارت خوب برای بازی هستید به جای اهمیت دادن به مقدار حافظه ی رم ( یک معیار کم اهمیت ) ، ابتدا به تعداد هسته ها توجه کنید .
۲- سرعت هسته و سرعت هسته های: معمولا در کارت های گرافیک امروزی این فرکانس بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاهرتز متغیر است و بسیار بر سرعت کارت تاثیر دارد.
۳- خنک کننده : اگر دوست دارید که محصول خریداری شده ی شما ، عمر زیادی داشته باشد و همین طور اگر اهل اورکلاک (overclock) هستید حتما به خنک کننده ی کارت خود دقت کنید.
۴ – پهنای باند : پهنای باند در اکثر کارت های گیم امروزی بر روی ۲۵۶ بیت تنظیم می شود و تا رقم وحشتناک ۷۶۸ بیت برای کارت گرافیک HD 7990 ادامه می یابد که محصولی دو هسته ای است و هر هسته ۳۸۴ بیت پهنای باند ایجاد می کند. پیشنهاد می شود برای بازی حداقل پهنای باند ۲۵۶ بیت باشد.
۵- پشتیبانی از Directx 11 : برای اجرای بازی ها روز دنیا این ملاک باید مورد توجه قرار بگیرد و کارت باید از این تکنولوژی بهره ببرد. به صورت کلی کارت های سری ۴۰۰ به بالا انویدیا و ۵۰۰۰ به بالا از شرکت AMD از این تکنولوژی بهره مندند. توجه داشته باشد که بهره مندی از این مزیت به ساخت کارت بر می گردد و از طریق آپدیت کارت گرافیک بعید به نظر می رسد.